Věděli jste, co všechno se dá dělat s olejem z vlašských ořechů? Právě že nic moc. Ale můžete si s ním zpříjemnit pečenou zeleninu, nebo majonézu.
Budete potřebovat:
Budete potřebovat:
- 1 žloutek
- 100 ml oleje z vlašských ořechů
- 50 g čerstvých vlašských ořechů
- Špetka soli
- Špetka cukru
Jeden žloutek nejlépe rovnou z lednice vylijeme do extra čisté nádoby, v
níž budeme majonézu míchat. Můžete použít metličku a majonézu šlehat ručně,
nebo metlu elektrickou, či kuchyňský robot. Žloutek utřete se špetkou soli a
poté po kapkách přidávejte olej. Je důležité s olejem nespěchat a do směsi ho
lít opravdu po minimálním množství tak, aby se se žloutkem spojil. Vždy
počkejte, než se olej vstřebá než přilijete další. S rostoucím množstvím oleje
bude majonéza světlejší a konzistence hutnější. Na konci do majonézy vhoďte nasekané vlašské ořechy a dochuťte případně špetkou cukru.
Podávejte ideálně s pečenou zeleninou. Vhodné jsou:
brambory, batáty, dýně, papriky všech barev, rajčata, cibule, cukety a lilky. Pečenou zeleninu pokapejte před pečením ořechovým olejem a prohoďte, aby se rovnoměrně rozetřel. Poté těsně před vyndáním z trouby do zeleniny vhoďte hrst vlašských
ořechů, prohoďte a nechte ještě 3 – 4 minuty péct.
Orechový olej je skvelá vec, tiež rád používam.
OdpovědětVymazatA na co například?;)
OdpovědětVymazatNa šaláty, vynikajúca je kombinácia s kozým syrom, na pečenú tekvicu a baklažán. Používa sa aj pri pečených sladkých dezertoch. Ak budete skúšať tak určite odporúčam vyskúšať s tým baklažánom.
OdpovědětVymazatAha aha! Tak já to dám na pečenou dýni, to je super nápad! Díky.
OdpovědětVymazatSnažili jsme se udělat se svou dcerou Annou. Obdržela karta není úplně stejné
OdpovědětVymazat