Dýňová polévka je paradoxně jedna z nejjednodušších polévek
vůbec. A určitě si říkáte: taky z nejunylejších. Ale to není pravda: můžete do ní totiž přidat několik typů
ingrediencí, které její podzimní zemitou chuť nakopnou někam úplně jinam. Třeba
do Asie. Tak si to pojďme zkusit!
Ingredience:
Základ:
1 menší dýně Hokkaido, nebo máslová
1 větší cibule
2 menší jablka
1 PL másla
zeleninový vývar
Asia upgrade:
1 ČL kurkumy
špetka čili/kari pasty
1 ČL zázvoru propasírovaného přes česnekový lis
½ hrnečku kokosového mléka na zjemnění
- Jemně nasekanou cibuli nechte na másle
zesklovatět. Poté přidejte na kostičky nakrájenou dýni a jablka. Nechte chvilku
společně osmažit a poté zalijte ¾ litrem vývaru. Osolte.
- Vařte cca 30 minut a poté rozmixujte tyčovým
mixérem. Tady práce na základu končí. Máte-li chuť na klasickou dýňovou
polévku, která si na nic nehraje, máte hotovo. Osolte podle chuti, zjemněte
třeba zakysanou smetanou a je to.
- Jestli ale máte chuť na FRAJERSKOU dýňovou polévku, která si
rozhodně na něco hraje, jedeme dál!
Nebudete už moc vařit, ale dochucovat rozhodně. Až z toho budete mít úplně
“vychucený” talíř, jak se dneska pěkně česky říká v pořadech o jídle.
- Čerstvý zázvor propasírujte skrz česnekový lis a vmíchejte do vjemně vroucí polévky. Přidejte trochu kurkumy a chcete-li čili, nebo kari pastu. Promíchejte, nechte probublat a přilijte trochu kokosového mléka na zjemnění. Ať si taky užijete trochu toho “fusion”;)
Proč jsi přestal blogování?
OdpovědětVymazatHej, to je skvělý recept!
OdpovědětVymazat