. Jídlo nazvěte co nejzáhadněji!
Nepopisujte co hodláte soupeřům servírovat
na talíř, ale jak tomu VY doma říkáte. “Dědova ňamka” je natolik neurčitý
název, že v žádném ze soupeřů nevzbudí vysoká očekávání a tudíž naservírujete-li
cokoli poživatelného, budou ostatní překvapeni a body se budou jen sypat.
2.
Vařte
z věcí, které jí každý!
Vážně musím připomínat, že ačkoli jedna polovina
národa exhibuje každé léto na fotkách s obřími hřiby, druhá polovina z nich stejně
vášnivě zvrací? A z vnitřností, zvěřiny a syrových rajčat taky?
3.
Žádná
exotika!
V téhle šou platí pravidlo neznám =
nechutná. S thajským menu se tedy řítíte rovnou do pekel. Pokud vás rovnou
neodepíšou, že se vytahujete, dostanete minimálně čočku za to, že “to teda dost
pálilo”.
4.
Schovejte
ten Kitchen aid!
Jste-li na tom finančně dobře, soupeři to
nesmí poznat! Pozvěte soupeře raději třeba k tchýni do paneláku. Garzonka v
novostavbě se totiž neodpouští. A s prostornou kuchyní ve vlastním domečku se
můžete rovnou… smířit s prohrou.
5.
Nepoučujte!
A to ani pokud soupeři nazvou váš hlavní
chod z extra stařené hovězí veverky s omáčkou Demi glace a mléčného
bramborového pyré “maso s brkaší”. Je to totiž vaše vina. Moc jste se
nepředvedli! To platí i s kecama o stupních propečenosti hovězího, nebo typech
kávy. Prostě… Nechte to picolo konečně už spát…
6.
Žádné
vykecávání!
Nehodnoťte výtvory ostatních moc rozsáhle.
V tomhle pořadu se hraje pouze na chutná/nechutná. Víc se od vás nečeká a zbytečně
byste vzbuzovali dojem “chytrolína”.
7.
Jeden
chod znechuceně odmítněte!
Přihlásili jste se do soutěže o vaření. To
vás automaticky povýšilo na gurmána. A jako gurmán máte povinnost nesnášet určité
potraviny. Už od mala! Zvolte si tedy ideálně nějakou hojně používanou surovinu
a hned první soupěřův chod, který ji bude obsahovat, znechuceně odmítněte. Nezapomeňte
u toho dostatečně dlouho odvracet hlavu. Spolehlivě tím soupeře vyvedete z míry
a ukážete, že VY jídlu rozumíte.
Cynické, leč přesné. A důvod, proč se na Prostřeno nedívat.
OdpovědětVymazatTa soutěž není o vaření. Mě ale nejvíc vytáčí ta část "šmejdění" a to, že některý lidi jsou schopný lízt cizím lidem do skříněk, otevírat šuplata atd. a vůbec jim to nepřipadá divný.
OdpovědětVymazatViděl jsem jednou nebo dvakrát a krom ukázkového mimibazarovského kuchtění prokládaného roztomilou cargoefektovou snahou o vyšší gastronomii mě odrovnala vsuvka společenských her na úrovni pionýrského tábora (z kterých jsem už tehdy zalit trapnem prchal), a už to vidět nemusím. Ale mám pocit, že už to běží několik let, takže to své diváctvo asi má.
OdpovědětVymazatOmyl vážení, je to obrovsky cenná sociologická sonda do našeho národa;) Mám se přihlásit?
OdpovědětVymazatJo, přihlaš. :)
Vymazat