Další úlovek do rubriky “rychlovky”. Tohle jídlo je extra rychlé a zároveň efektní. Recept jsem se snažila okopírovat z brněnského Cattaniho.
Budete potřebovat:
·
Tagliatelle
·
250 g mraženého hrášku
·
50 ml zakysané smetany
·
Parmazán nastrouhaný na hoblinky
·
Čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek, sůl
·
2 polévkové lžíce másla
Hrášek nechte povolit a poté povařte do měkka ve velmi malém
množství vody. Přidejte máslo a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Do směsi
vlijte smetanu a dochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a čerstvě mletým
pepřem. Mezitím povařte podle návodu tagliatelle tak, aby byly na skus. Na
velké pánvi prohřejte a promíchejte omáčku s těstovinami a servírujte. Na
talíři posypte většími kusy parmezánu a popepřete.
Žádné komentáře:
Okomentovat