Hill Country Chicken
Dětské
vzpomínky a láska k babiččině texaské kuchyni vedly k otevření retro bistra s
názvem Hill Country Chicken u
Madison Square Parku. A musím říct, že atmosféru jižanských 50. let se do New
Yorku jedenadvacátého století podařilo přenést téměř dokonale. Při vstupu do
bistra na vás dýchne teplá vůně smažených kuřat a všech těch jídel, které si
můžete dát jenom v Americe, protože pro Evropana jsou prostě moc překombinovaná
a nezdravá. Mluvím o bramborové kaši s obřími kousky čedaru, koláčích s
burákovým máslem a marshmallows a obrovských porcích smaženého kuřete zapitého
milkshakem.
Shake Shack
ShakeShack je kultovní ministánek s hamburgery uprostřed Madison Square Parku. Pokud
jste někdy sledovali nějaký seriál či film z New Yorku, je dost pravděpodobné,
že si hlavní hrdinové dali dostaveníčko právě tady. Obrovské platany a
žárovkový řetěz nad stolečky totiž místu dodává nádech potřebné romantiky. Zhruba
hodinová fronta před stánkem má sice k romantice daleko, ale za odměnu budete
moci sledovat, jak se newyorčani ve frontách vůbec nestresují ani netlačí a za
druhé dostanete dálkové ovládání, které začne vibrovat v okamžiku, kdy bude
vaše objednávka k vyzvednutí u okénka. Hamburgery
v Shake Shacku jsou z přírodního anguse bez antibiotik. Amíci je zapíjejí zásadně mléčným shakem, na něž se Shake Shack, jak už název napovídá, specializuje. Můžete si objednat fair trade vanilkový, karamelový, ale i shake s příchutí burákového másla. Tuhle kombinaci s burgerem jsem pro vás opravdu chtěla vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že nás v New Yorku čekalo ještě několik dní chození, musela jsem se tohoto snu vzdát;)
Peanutbutter & Jam
Kdybych
neměla v Battery parku už úplně brutální hlad, asi bych nikdy tuhle kuriózní
americkou kombinaci neochutnala. Ale na bio celozrnném chlebu a s kvalitní
švestkovou marmeládou to byl skutečný “life saver” a hned po příjezdu jsem si
tuhle příšernou kombinaci musela udělat i doma. Konec.
Burger joint
Kurióznější
než kuriózní. Představte si obří lobby luxusního hotelu Le Parker Meridien v
nejlepší lokalitě Manhattanu a v něm supermalou, ušmudlanou špeluňku s dřevěným
obložením, za nějž by se nemusela stydět ani horská bouda. Uvnitř je jen několik
stolů, bar a všudypřítomná varování, co se vám stane, když vás personál načape,
jak píšete po stěnách. A za barem mexická rodina ostrá jako břitva, která bleskurychle
zásobuje multikulturní frontu cheeseburgery a hranolkami. A to je Burger joint.
Dovedu
si představit radost toho člověka, který toto malé burger bistro v lobby Le
Meridienu objevil. Trochu to ale zkazil tím, že to někam napsal. Místo teď
figuruje v mnoha průvodcích a proto je neustále okupováno hroznem turistů.
Burgery i atmosféra jsou fakt fajn, ale hodinová fronta a pomyšlení, že čím
déle posedíte, tím déle ostatní čekají, až zas tak fajn není.
Proto doporučuji burgery si nechat zabalit s sebou a donést do jen několik set metrů vzdáleného Central parku. Tam se můžete v klidu na lavičce cpát a pozorovat při tom, jak se stovky newyorčanů pachtí u joggingu.
Proto doporučuji burgery si nechat zabalit s sebou a donést do jen několik set metrů vzdáleného Central parku. Tam se můžete v klidu na lavičce cpát a pozorovat při tom, jak se stovky newyorčanů pachtí u joggingu.
Perfektní článek, hned jsem si představila, že místo brněnské šedi právě pojídám něco v New Yorku a kochám se okolím :)
OdpovědětVymazatTak to je dobře, budou totiž následovat další tři články;)
OdpovědětVymazat