No, tak vidíte. Tak jako každý rok, i letos tady melancholicky
upozorňuju na poslední grilovačku a s ní i na konec léta. Dneska ale zkusím být
optimistická a představím vám recept, který se dá využít nejen při grilovačce,
ale kdykoli si budete doma dělat steak, či jiné grilované maso. Je to vlastní
bylinkové máslo. Velká paráda.
A jestli vám můžu něco poradit, na poslední letošní
grilovačku v rámci babího léta si určitě objednejte maso z vinohradského
řeznictví Pavlis. Pan Pavlis vám namíchá různá masa na grilování tak, abyste je
zvládli chutně připravit i vy. Vyplatí se i jen tak se u Pavlise stavit a
vybrat si impulzivně podle toho, co se zrovna nabízí. Dost často mívá jehněčí,
telecí a dokonce i hluboce zmražené Osso buco, na které si brousím zuby!
Různé druhy steaků od řezníka Pavlise a "mašlovačka" z rozmarýnu
·
Bylinky – pažitku, bazalku, rozmarýn, kopr,
petrželka – či cokoli, co máte doma čerstvého, či mraženého
·
2 špetky mořské soli
·
Kvalitní bio máslo - celé
·
Jeden stroužek česneku
·
Potravinářská folie
Bylinky nasekejte na velmi jemno a česnek prolisujte. Máslo
nechte v rendlíku, nebo na slunci mírně změknout. V míse ho pak prošlehejte se
solí, česnekem a bylinkami.
Lžící směs přendejte na potravinářskou folii a zarolujte do
kulata. Můžete přepásat lepenkou, aby se vprostřed rolička nelámala. Dokulata proto. abyste z něj pak mohli krájet krásná
úhledná kolečka. Nechte v mrazáku zcela ztuhnout. Půl hodiny před podáváním pak
z lednice vyndejte, aby máslo stihlo trochu povolit a šlo krájet. Na každém
mase pak po vyndání z grilu nechte rozehřát jedno kolečko. Nebo i víc…
Petříkova citronáda a víno nesmí při grilovačce chybět.
Žádné komentáře:
Okomentovat