Křupavý pán
Jestli
je nějaké rychlé jídlo typické pro Francii tak, jako pro Berlín klobása, nebo
pro anglány sendvič, pak je to toast Croque Monsieur. My jsme ho s Petrem
ochutnali poprvé, když jsme chcípali hlady po nákupním maratonu v pařížských
galeriích Lafayette. A tak jako všechno, čím zaženete extrémní hlad, utkvěl nám
Croque Monsieur v paměti.
Co budete potřebovat?
·
Co nejkvalitnější toastový chléb (přinejhorším
Warburtons)
·
Směs salátů (měla by obsahovat polníček)
·
3 čajové lžičky hořčice dijonského typu
·
3 PL hladké mouky
·
1 PL másla
·
1 dcl mléka
·
špetka muškátového oříšku
·
50 g sýra Gruyére (lze koupit ve
specializovaných prodejnách sýra)
·
Několik plátků pražské šunky
·
Olivový olej
V
malém kastrůlku (kde jinde) roztavte máslo a až bude roztavené, vmíchejte do
něj mouku a pořádně promíchejte. Nakonec
vlijte mléko a hořčici. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového
oříšku. Omáčka by měla konzistencí připomínat majonézu. Pokud je moc řídká,
ještě vařte a nechte tekutinu odpařit.
Na
každý plátek toastového chleba naneste trochu omáčky, posypte gruyérem a
dovnitř vložte plátek šunky. Pak přiklopte a vložte do kontaktního grilu, nebo
zapečte pod grilem v troubě, nebo usmažte na pánvi, až se gruyére vevnitř začne
tavit.
Podávejte
na směsi salátů, kterou předtím můžete v míse smíchat s dresingem složeným z
olivového oleje, hořčice, soli a pepře.
Žádné komentáře:
Okomentovat