neděle 13. května 2012

Uvařila jsem pro Krause: Nudle soba na studeno

Jsou příběhy, které berou za srdce. Třeba příběh japonského chlapce, který řízením osudu vyrůstá v komunistickém dětském domově, ale nakonec se vypracuje na úspěšného podnikatele. V nejnovějším dějství budeme sledovat, zda se našemu hrdinovi podaří vzestup až na tu nejvyšší příčku společenského žebříčku. „Jsem jediný šikmooký Moravák na světě,“ říká o sobě Tomio Okamura v show Jana Krause.




Kromě svých nepřeberných podnikatelských a veřejných aktivit také dováží do Česka asijské potraviny a sám v kurzech učí, jak s nimi naložit. Protože našinec by se bez návodu mohl někdy ztratit. Tak schválně, už jste někdy jedli soba? A ještě ke všemu v úpravě nastudeno? A přitom jde o nejlehčí večeři do horkých letních večerů, jakou si umíte představit.
Japonské pohankové nudle Soba lze připravit na tisíc způsobů, ale v dráždivém vedru, které nás teď nejspíš čeká, doporučuji vyzkoušet nudle soba na studeno se zálivkou ze sójové omáčky a jarní cibulkou. Přípravu máte raz dva zvládnutou a ještě po ní máte sílu zvednout zadek a jít udělat něco se svým životem. Jako Tomio.


Budete potřebovat:
  • Balení nudlí Soba
  • Dva svazky jarní cibulky
  • Dvě hrsti sezamových semínek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky sezamového oleje (dá se obejít i bez)
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
Na sucho opražte sezamová semínka dokud nezezlátnou. Soba nudle uvařte podle návodu na balení a poté okamžitě v cedníku vložte pod studenou tekoucí vodu a pořádně properte. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, zázvor a med a promíchejte s nudlemi. Posypte dle libosti jarní cibulkou nasekanou na proužky a sezamovými semínky.


Žádné komentáře:

Okomentovat