Kromě svých nepřeberných podnikatelských a veřejných aktivit také dováží do Česka asijské potraviny a sám v kurzech učí, jak s nimi naložit. Protože našinec by se bez návodu mohl někdy ztratit. Tak schválně, už jste někdy jedli soba? A ještě ke všemu v úpravě nastudeno? A přitom jde o nejlehčí večeři do horkých letních večerů, jakou si umíte představit.
Japonské pohankové nudle Soba lze připravit na tisíc způsobů, ale v dráždivém vedru, které nás teď nejspíš čeká, doporučuji vyzkoušet nudle soba na studeno se zálivkou ze sójové omáčky a jarní cibulkou. Přípravu máte raz dva zvládnutou a ještě po ní máte sílu zvednout zadek a jít udělat něco se svým životem. Jako Tomio.
Budete potřebovat:
- Balení nudlí Soba
- Dva svazky jarní cibulky
- Dvě hrsti sezamových semínek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky sezamového oleje (dá se obejít i bez)
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
Žádné komentáře:
Okomentovat