čtvrtek 26. dubna 2012

Uvařila jsem pro krausmagazín: Okurkové sendviče

-->
Pro Helenu Benischovou, hosta show Jana Krause, které se přezdívá “Krnovská slečna Marplová”, jsem uvařila jídlo, na kterém stojí celý slavný britský empájr. Sendvič s okurkovou pomazánkou.


Agatha Christie přiřkla ve svých dílech slečně Marplové v jídle poměrně skromný vkus. Marplová občas sice prozradí, že má slabost pro ledové kaštany nebo pečené koroptvičky, ale  jedním dechem dodává, že jde o příliš luxusní chutě, které si může dopřát jen velmi zřídka. Čemu však nikdy neodolá, je ranní a odpolední čaj v doprovodu koláčků, máslových muffinů a  sendvičů. S šálkem Earl Grey v jedné ruce a sendvičem v druhé ostatně slavná hrdinka vyřeší většinu svých kriminálních případů.

Uvaříme si tedy dnes po jejím vzoru jednu klasiku. Sendviče s okurkovou pomazánkou. 

Co budete potřebovat:
·      Sendvičový chléb světlý
·      Okurka hadovka
·      150 g měkkého sýra (Lučina, nebo Filadelphia)
·      4 lžíce majonézy
·      Jarní cibulka
·      Sůl a čerstvě mletý pepř

Nastrouhejte okurku najemno a nechte odkapat. Přebytečnou vodu slijte. Nasekejte na drobno jednu jarní cibulku. V míse smíchejte se sýrem a majonézou a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Namažte na chléb, kůrku odkrojte a přetnutím sendviče vejpůl vytvořte úhledné trojhránky. 



1 komentář:

  1. Krnovská slečna Marplová je úžasná a jídlo, které jsi pro ni přichystala taky vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat