Děcka, mám na něj hroznou chuť, takže si uděláme Cheesecake.
Už jsem to v Prostřenu slyšela vyslovovat různě: “Čísček”, dokonce “Čískák”. Vy
ale určitě víte, jak se to vyslovuje. Akorát uvařit jste to určitě ještě
nezkoušeli. Protože si myslíte, že to je složitý. Ale není děcka, naopak!
Já Cheesecake taky zkoušela poprvé, ale zkonzultovala jsem
oblíbenou rubriku “Poprvé s Ditou P.” v magazínu Albert a recept jako vždy
vyšel. Dita bude mít v květnu novou kuchařku, tak se těšme. Jo, musím dodat -
Albert stojí jako sámoška za prd, takže tam chodím spíš kvůli tomu časáku.
Cheesecake jsem pekla minulý víkend a jelikož jsem měla plné
ruce jiných povinností a receptu pro Kraus magazín, dělala jsem to trochu
bezmyšlenkovitě. To vám neradím. Je to sice strašně jednoduchý recept, ale
neměli byste dělat takové kiksy jako já. Třeba šlehat několik desítek minut
šlehačku a strašně se divit, co s ní je, abyste zjistili, že jste koupili
šmetanu na vaření. Takže v mém Cheesecaku šlehačka chybí. Tak jsem tam místo ní
dala želatinu. Babica mě z fleku může vzít do party. Ještě mi do něj ale přece
jen kousek chybí. Například vám tady nepíšu, že se “moje ruka vejde do každé
papriky”.
Shodou okolností jsem v týdnu šla na konferenci o PR.
Většina přednášejících bohužel nezaregistrovala, že se náš obor s příchodem
sociálních médií naprosto změnil. Proto byl pro mne zásadním highlightem oběd. Podával se totiž v
restauraci Midtown Grill hotelu Marriot a jako dezert byl Cheesecake! Vsadím se, že kuchař použil na korpus kakaové sušenky Derby od
Opavie. To musím zkusit! A jakou značku sušenek používáte jako korpus do
Cheesecaku vy?
Co budete potřebovat?
•
250g máslových sušenek (já použila Club)
•
1vanilkový lusk
•
500g sýru typu žervé (já použila Lučinu)
•
100g moučkového cukru
•
250ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
• 400g jahod
• 25g moučkového cukru
Máslové sušenky
vložte do pytlíku a válečkem rozdrobte na maličké kousky. Dortovou formu
vymažte máslem a dno vyložte pečícím papírem. Sušenky nasypte dovnitř a
rozprostřete po dně. Poté rozhřejte máslo a nalijte ho do sušenek a
promíchejte. Směs uhlaďte lžící a nechte v lednici vychladnout.
Sýr žervé
utřete s moučkovým cukrem a vanilkou. Pak jemně vmíchejte do tuha ušlehanou
šlehačku. Celou směs nalijte na sušenkový korpus a uhlaďte lžící. Na noc dejte
ztuhnout do ledničky. Můžete podávat s jakýmkoli ovocem, nebo pouze s mátou, či
citronem. Originální recept uvádí částečně rozmixované a částečně pokrájené
jahody, což musí být super.
Tak mi nezapomeňte napsat, s čím Cheesecake nejvíce chutná vám a co jste dali do korpusu!
Tvůj blog se mi mooooc líbí, nominovala jsem tě na svém blogu na ocenění :)
OdpovědětVymazatmáš u mě nominaci na Versatile Blogger Award :-)
OdpovědětVymazatTak nepečený cheescake neznám, ale narozdíl od toho pečeného to vypadá dost blbuvzdorně :-) díky, vyzkouším!
OdpovědětVymazatDíky děvčata! Mně ale ke spokojenosti úplně stačí tři komentáře ;)
OdpovědětVymazatDokonalý recept :-))
OdpovědětVymazatUrcite vyzkousim, na chalupe nemam troubu, pecu v remosce. Cheesecake miluju, ale bala jsem se prave te slozitosti. Tenhle recept zmaknu:) Tesim se a dekuji.
OdpovědětVymazatSušenky vypadají opravdu skvěle! Budu je muset vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatMěj se v lásce,
Alyssa