Vždycky jsem si dělala legraci z „inženýrské kuchyně“ mé matky. Její dezerty bývaly vždy tak suché, že se s nimi dalo házet po spolužácích. Na prvním místě byla vždy spíš nutriční hodnota a chuť, musím přiznat, někdy trochu pokulhávala. Kdo by si tenkrát pomyslel, že se k těm jednoduchým a efektivním receptům jednou ráda vrátím? A že vám jeden dokonce doporučím?
Co potřebujete:
- Půl hlávky zelí
- Několik bio mrkví
- Citronová šťáva
- Cukr, sůl, pepř
Nakrouhejte zelí na co nejjemnější plátky. Pak ho prosolte a důkladně promačkejte rukama, dokud nezkřehne. Mrkev nakrouhejte na malé nudličky (julienne, nebo jak to máte rádi) a promíchejte se zelím. A teď už budete jen dochucovat! Takže přidejte sůl, cukr a trochu citronové šťávy, až salát dostane sladkokyselou chuť. Až dostane, trochu opepřete čerstvým pepřem a podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat