středa 7. prosince 2011

Boeuf Bourgignon

Děkuju, ale tuhle notoricky známou specialitku z filmu o Julii Childové už si nezopakuju. Zabere to celý den, protože musíte opakovaně něco osmahnout, vyndat to z pánve, dát tam něco jiného a to pak osmahnout. Pak to všechno dohromady strašně dlouho vařit a pak ještě péct! Jediné dobré na tomto receptu je, že k němu můžete legálně od božího rána pít červené víno.



A prakticky jakékoli hovězí maso se extrémně dlouhým vařením nakonec rozplývá na jazyku jako dort, takže nemusíte mít strach, že předložíte tuhou flákotu. Ale to je asi tak vše. Dobré je si také předem zjistit, jak to má s podobnými jídly ten, komu je chcete vařit. Protože můžete dopadnout jako já a po celodenní dřině si vykoledovat pouze: „Víš, já tyhle vinný guláše nemám moc rád.“

Pokud se mi nepodařilo vás dostatečně odradit, tady je videorecept s velkou Julií Childovou osobně:



Žádné komentáře:

Okomentovat