neděle 22. května 2011

Špenátové defilé



Super jsou tyhle farmářské bedýnky! A minule v nich byl čerstvý špenát. Nechtěla jsem s ním moc experimentovat, protože takhle kvalitní čerstvé suroviny si zaslouží pouze minimální úpravu. Takže jen orestovat šalotku na směsi kvalitního oleje a másla, propasírovat do toho trochu česneku (nejlépe českého z bedničky) a nechat na tom špenát chvilku vydusit. Já k tomu podávala luxusní pečenou bramboru a vejce (rádoby ztracené).  



Ještě vám rychle prozradím jak na pečenou bramboru:
Uvařte brambory ve slupce na pařáčku. Že jsou měkké zjistíte zabodnutím vidličky. Přendejte do malého pekáčku a POŘÁDNĚ zatřeste. Jde o to, aby se brambory jemně pomačkaly. Nedokážete-li to zatřesením, klidně jemně rozmačkejte dlaní. Posypte mořskou solí z mlýnku, zalejte olivovým olejem a posypte čerstvými bylinkami, které doma najdete. Pečte na 250°C dokud nezezlátnou a je to. Zkuste to třeba s Lučinou a pažitkou a už nebudete chtít jinak!