Plánovala jsem z nich dokonce udělat tzv. „cupcakes“, což znamená, že muffin ozdobíte nějakou polevou a na vrcholek prdnete třeba lentilku, nebo tak něco. Ale na to už nezbyla energie. Ale i tak to bylo díky podmáslí a sodě strašně dobrý. Jo, víte, že pravej americkej muffin má správně obsahovat podmáslí?
Recept jsem našla na blogu „Maminčiny recepty“, kterému tímto děkuji. Grafikou sice, přiznejme si, nepatří k těm nejmodernějším, ale recept na čokoládové muffiny na něm mě pozitivně překvapil. Tak tady je:
• 280 g polohrubé mouky,
• 3 lžíce kakaového prášku,
• 2 lžičky prášku do pečiva,
• 0,5 lžičky jedlé sody,
• 100 g moučkového cukru,
• 1 vejce,
• 300 ml podmáslí,
• 125 g změklého másla,
• 100 g mléčné čokolády
Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem, sodou a na kousky posekanou čokoládou. Máslo vyšleháme s cukrem a vejcem a přidáme podmáslí a sypkou směs. Vyšleháme hladké těsto a vlijeme do kalíšků na muffiny. Nejlépe zhruba 1,5 cm pod okraj.
Update: Už jsem dokázala muffins ozdobit kupovanou polevou! Chápu, za kupovanou polevu asi stovky bodů nedostanu, ale stejně!